Friday, August 14, 2009

cerita pokok-pokok, ayam kucing


Photo captured during balik kampung recently..


oh..mak dah mengusahakan ladang kebun labu. Pucuk labu masak lemak sedapnya. ops.

oh..mak pun dah tanam kacang panjang juga..

pokok-pokok emak..err..pusing kan kepala..


pokok bunga dan pokok tak de bunga


gemuk-gemuknyaaa pokok bunga mak. Rasa nak angkut je balik sini. tapi dpt kat aku sure kojol.
nak siram pun malas, lepastuh asyik xde rumah.

merah hijau..sejuk mata memandang..


cerita ayam itik kucing..


majmuknya ternakan mak aku ni..kucing dan ayam yg makan sama-sama...
sharing is caring gitu..

ha..ni bakal lauk raya...rasanya ni jelah sekali dia masuk blog aku...dalam sebulan dua dia akan masuk gak dlm blog ni maybe,..tapi dlm bentuk rendang kot..

lariiii...lariiiiii..



sempat berjalan2 di Pekan kecil ni..

sebuah pekan kecil dlm daerah batu pahat sempadan dgn muar. (parit Xulong).

pekan parit sulong......

buah-buahan di Pekan kecil ini.

kami mengeteh di sebuah kedai makan.

cempedak goreng mak aku...sedap!! sambil ngap tgk TV.

6 comments:

en_me said...

pekan kecil maner nih.. macam x ikhlas jer wat entrii.. ihihi

neezareef said...

catz hang dok pt sulong ke?
tetiba cam penah penah npk je umah tu hehe

makdaracute said...

hik! catz pergi pekan parit sulong....oh! rindunya dgn pekan kecikku itu...dah dekat tu dgn rumah kg saya...raya nanti jemputlah datang rumah... :)

Anak Jawa said...

Parit Sulong tuu dah dekat dgn kg cheq. aiyoooo nanti raya mai ler umah dgn rendang ayam tuuuu...

SiMpleSmArtErMe said...

Catz,
Ayam itik tuh dah jadi kawan kan..simple biasa tgok mcm tuh..cam cute jer..

kat kpg udara bersih & segar..tak macam KL nih. Esp S.alam.. jerebu..panas bahang..

adie-ishmael said...

pucuk labu tak pernah makan lagi...harap dapat cuba kat mana2 nanti...