Tuesday, August 11, 2009

Nice stay at Disneyland Hotel

Disneyland Hotel terletak di Penny's bay , Lantau Island.
Ia dibuka pada 12 sept 2005.

Ia diilhamkan dari Disney's Grand Floridian Resort and Spa di Walt Disney Wordl Resort dan juga Disneyland Resort Paris. Hotel ini mempunyai 400 bilik, sebuah convention centre dgn ballrooms dan function room. Bilik terdpt pelagai jenis, ada sea view, garden view etc. Ada bilik yg mmepunyai jakuzi sendiri. Terdapat 2 presidential suite rooms. Nama ballroom ialah Snow White, Sleeping Beauty dan Cinderella.

Selain hotel ni ada satu lagi iaitu Disney Hollywood Hotel. Lebih kurang 25 minit dari airport. Terletak tak jauh dr disneyand theme park..so senang le..ada shuttle bus ke theme park..every 10 minutes, free.


nice view....garden and sea view


Hotel ni konsepnya 'Victorian style'...





ha-ha-ha..kelako...baru masuk bilik..ada org ketuk...mickey mouse u olsss...anto kad birthday dan 'cake'..hahhaa..birthday mak dah lepas lah mickey....kehkehkeh..

cake birthday...hahahhaa..sampai sekarang aku belum makan lagi..kihkihkih

bilik air pun sgt cantik..wall paper dia lawa gila..aku suka warnanya..










Kingdom gifts shop..

cafe









garden..

terletak di tepi laut...dekat pelabuhan

nice stay at Disneyland Hotel.

5 comments:

kikin_78 said...

waaaaaaaaaaaah...so nice laaaa

SiMpleSmArtErMe said...

wht can i sayi is WOW..

ehh..mmg sajer2 ker gimmic kasi bday cake & card mcm tuh Catz??

CATZ said...

kikin,

yea..a veryyyy nice place..

CATZ said...

simple..
aku rasa gimmick je kot...
saja je nak bagi feeling2 perasan mickey mouse antor card dgn kek..
ahhahaha

Anonymous said...

besnyeh tgk gamba disneyland ni.bole tau x overall expenses utk g sana.flight + hotel + smua2 laa..cm nk pi jgk :D