Wednesday, August 5, 2009

Mickey's Waterworks Parade

Di Disnekyland ni banyak acara yang telah disusun ikut jadual. Parade, stage shows, Live show, character greeting times dan special hours. Kena rujuk jadual dan peta kalau tak nak miss. Ada yg satu hari sekali je, ada yg 2-3 kali sehari shownya.Duk terkejar-kejar ni tak sempat nak tgk semua. So pi yg mana sempat dan penting je..
Ada benda yg kalau nak naik kena beratur panjang...ada yg tunggu kejap je...kalau gigih pulak, haa..beratur lah tunggu giliran bergambar dgn watak2 kartun yg muncul sekali sekali.aku tak segigih itu lah...cuaca panasss.

Salah satu acara yang rugi kalau miss ialah Mickey's waterworks parade.
Yang ni summer time je kot ada..kalau musim lain, lain le agaknya jenis paradenya..
Parade ni sehari sekali je..pada pukul 3.30 ptg.
terdapat lebih 30 watak kartun disney akan berjalan di sepanjang laluan yg ditetapkan tuh..tak silap aku kat area antara fantasyland dgn adventureland..
ha-ha-ha..basahhhh laaaa time ni...
kalau tak nak basah stay kat tmpt dry area.
aku bukan penggemar kartun pun.. (nyampah gila kalau adik aku duk sibuk tgk channel kartun)..tapi kat sini tetiba aku sukaaa....mak sukaaa..




hi mickeyyy!!!

dengan music yang kuat, sorakan-sorakan penonton yg kebasahan, watak kartun yg menari-nari...ha-ha..cam budak kecik aku rasa....panas mmg panas le kan..


org hijau ni keje dia duk smebur2 air..nasib le kalau kena..sebab dia mmg purposely nak bagi penonton basah...



cantiknya costume derang ni..kalau aku pakai sure tak muat...ke ke ke

ni kartun apa???(jahilnyaaa aku..)..tapi comel ah baju bulat-bulat dia ni..




awww...



hi..hi...ala tomel-tomel..

pasu-pasu bunga yang berjalan...sambil sembur2 air..

yeh..yeh...

jahaatttt..saja tau nak sembur2 air...

lawanyaaaaaa kupu-kupu..

garangnya bunga nih..




aku yg dah kebasahan..panas..muka berminyak dan basah..kamera pun basah u ols..sabo je lah..kena lap-lap..cuma kdg tuh..bagusnya adalah org2 kat sebelah aku ni pakai payung, so bleh le tumpang tepis-tepis air tuh..water...cartoons character, loud music!!! FUN!!!!

12 comments:

NenekPenne said...

am so damn envy....

ko pi sana dgn sapa catz?

kucingorengemok said...

yg putih tak dpt dikenalpasti byk bonjol² tu rupa mcm ketumbuhan oi, ngeri tgk! haha... kelakor la rupa ko, kucing kuyup! :)

deeja said...

bestnyer.....tengok gambar pun jadii...tapi hati2....H1N1..hehehe...gurau aje

en_me said...

ammvoiii.. membasah ghitewww.. sonoknyerr

roseazmi said...

Bila pegi ni catz?

Linda Abdullah said...

Wow seronoknya Catz.. diaorg memang main sembur-sembur air ke? hahaa

Kalau pergi musim winter bawa sekali bebudak kecik mesti best nengok watak kartun..
Selamat bercuti..

DrSam said...

kalau musim sejuk dia main sembur air juga, jadi sub-zero penonton.

Take care CATZ and have fun!

makdaracute said...

eh! catz tak minat cartoon ker? best ler cartoon....boleh buat release tension...

PurPle said...

i love disneyland! sonok kan... just being in there make you feel like in a fantasy world... rasa mcm masuk alam kartun. miss it... tp ntah bila lah nak pegi lg. maybe sekali kt paris tu jer kot.

kikin_78 said...

syioooooknyerrrrr ke Disneyland HK...

Wahidah said...

mak ai muka smpai basah..comey je..hahaha

neezareef said...

memacam karektor ade
yg last skali tu penutup parade ke..kekekeke