Monday, August 31, 2009

I hate shopping : part 2

wooooshhhhhhhh....
I came back from PD late afternoon.
went to Gian+ Nilai* for ikan sayur belacan.
mak oi...ramainya manusia.
pack gila.
but managed to get 7 kilo gula. hehehhe..banyak pulak gula kat sini, and they dont bother how many kilos u take.
so haruslah aku beli...utk mommy.
BP tadek gula katanya...heran mak nih...
get belacan, udang, ikan, ayam, daging, sayur mayur, beras, minyak bagai.
stock ikan sayur for 1 week plus.

I hate shopping today. manusia terlalu ramai. asyik melanggar..terlanggar..dilanggar oleh troli org dan troli senirik. berejam beratur nak bayar. luar biasa ramainya org. since aku jrg le pi shopping time cam ni..aku rasa lemas. lemas.lemas.
uhhh...

ini Ikan KERAPU



so..masak utk buka puasa today.

menunya:

ayam tandoori
bubur lambuk
bergedil daging.

macam takde connection langsung kan 3 menu tu...ke ke ke..sukatik.hihiihihihi.

gasak le. tekak sendiri nak makan.

hiks.

17 comments:

roseazmi said...

Nak resepi ayam tandoori..

Sesaknya kat Giant! cemana la kami nanti bila balik M'sia.dah biasa dgn suasana lengang kat shopping mall kat sini..kena biasakan diri ni..

ateh... said...

la...patut la gule hbis..catz amik bnyk2...hahhahaha

noniey said...

bila baca ayam tandoori tu, dah terbayang dah nasi beriani.. baca lagi kat bawah.. bubur lambuk.. ok lagi.. last2 bergedil daging.. so terbayang plak soto.. takkan banyak sangat makannya.. rupanya 3 tu je.. nasi takde, soto pun takde.. huhuhu

INTAN RH said...

catz, mn resepi ayam tandoori nya? tepek la kat sini ...blh copy.. :D

kucingorengemok said...

den cari gula halus takde... terpaksa beli gula kasar balik rumah blend, kang kek aku jadi icing aku tak tau la, haha

SiMpleSmArtErMe said...

erk.. cuti mmg mcm tuh catz.. sesak.. buang masa jer..

btw, simple lg suka beli barang basah kat pasar tani drp Giant..

NenekPenne said...

ahkak makan apa yang my sista masak..namun untuk ahkak masak sendiri..ngakk bisaaaa..... ha ha ha..

CAHAYA said...

malam ni nak mamam bubur lambuk. yeay! ;)

CATZ said...

roseazmi,

resepi tandoori..
nantik catz letak..
sini semua hypermarket adalah packkk gila..
hehhehe

CATZ said...

hi ateh,
salam ramadhan..
apa nak buat...aku tgh kumpul gula utk mommy aku buat baulu..
hehhehe

CATZ said...

noniey,
tetiba teringin nak makan macam-macam pula..so masak je lah..
hehhehe..mmg menu2 tuh takde connction langsung..ke ke ke

CATZ said...

INTAN RH,

nanti catz letak ye resepi tandoori tuh...

selamat berbuka puasa.
:)

CATZ said...

kog,
gula halus takde ke??
ehmm..parah niiii....
kat bangi takdek gula jugak ke..
err..kesian tokey2 kuihh...hehhehe

CATZ said...

simple..
yer...pi pasar tani lagiiii bestt..
lama tak pi..huhuhu

CATZ said...

nenek,
masak takdel;ah susah mana..
cat masak hok simple mimple jek..
hhehe

CATZ said...

cahaya,
nak masak ke..?/
bravoo!!...
happy cooking ya..

~Sasha Farina~ said...

comelnya gi shopping pakai mask :D kita tak reti shopping on weekends... selalunya gi weekday, pagi pagi time budak sekolah. time tu.. Gian* kita yang punyer :D