Wednesday, August 26, 2009

wofff..

baru habis meeting..
pukul 1.23 pm.
mata kuyu.

pg tadi,
pukul 6.30 pg aku dah kuar rumah. konon nak avoid heavy traffic jam kat federal highway.
Keluar gelap-gelap ala-ala nak pegi menoreh getah u ols.(eh..ke org menoreh kuar 4.30 pagi??)
Alaa..dah namanya KL...aku sampai depan plaza pantai tuu..jammmmm sudah. pukul 7.55 pg.
Jauhnya kaaannnn perjalanan aku pi tmpt keje. sampai pukul 8.20am
see..dekat 2 jam perjalanan aku. wofffff....

dah berazam nak mkn healthy food utk buka puasa and sahur.

apa ek..yg sihat..
less salt..tadek gula.
no oil..
no fat
no sugar
no salt

err..tu makanan ke namanya?
dah 4 hari aku masak ye-ye O. Hari ni malas (mintak-mintak aku betul-betul malas).

ting-ting-ting!

sahur : oats + pisang + stoberi (eh..tak ekonominya menu ni...stoberi out, pisang je ok)
buka: sup tauge + sawi +bawang / brokoli
kudapan : kacang (rebus senirik)/ rojak buah
air: air masak + milo 0 (gula equal 2 bijik).

apesal kawan2 aku asyik menuai je kejenya> farm derang tuh mcm2 dah tanam.asyik duk harvest je now ni..??
rasa bodohnya aku tak reti main game cam tuh kat facebook.
kwn2 akusiap tertimbus dlm pokok bluberries dia..nampak kepala je.
aku tanam sebatang pokok pun K.O.J.O.L

cerita lain.

mommy call time aku tgh masak.
henpon aku duk kat bilik atas.
ada 10 missed call mommy.
dan ada voicemail .
ye-ye o aku nak dgr voice mail tu sblm call mommy.
mana tau tah kecemasan apa.
dial 1313.
bunyiknya:
" catzzzz..ni mommy no....Batu Pahat TAKDE gula langsung. pi kedai mana-mana pun tadek gula..
habislahhh...camana ni..tempat catz ada gula takk??? mak pi kedai kat pekan, kat kg TAKDE gula langsung.
call mak balik ye".

aku call mak..sembang gitu-gini..aku tanya.." kat rumah dah takde gula langsung ke??"
mak ckp.." adaaaaa..4 kilo..4 peket"

so??? napa mak aku kecoh sgt pasal gula ni?..err..adakah tanpa pengetahuan aku mak aku berniaga kuih muih kat bazar Ramadhan????...tak kot.

ooo...baru aku ingat...sure mak aku kompius nak amik tempahan kuih bahulu.
hahhahahahhaha....aku mmg tak sokong sgt le mak aku duk amik tempahan kuih bahulu gulung tuu..
dah tua kenapa nak penat2 buat kuih bagai..tak yah le kan.
mmg dalam 4-5 tahun ni mak aku giat buat baulu gulung utk tempahan raya.
aku bebel..mak aku hot...dia ckp..bukan pasal duit..tapi mmg dia suka nak buat..isi masa..bla..bla..
so tahun ni..hahahha..tak yah aku bebel.
mintak2 Batu Pahat takde gula sampai raya.
hahaha..jahatnya akuuu.


12 comments:

kucingorengemok said...

catz, ko mengupdate dgn kadar tak terkawal hari ni...!

aku tgk menu 'makanan sihat' ko, rasa cam nak pengsan je catz... mesti besoknya aku guling² gastrik (mesti ke? hehe)

mohdamin said...

saya pun doakan batu pahat tu shortage bekalan gula. kuangkuangkuang.

en_me said...

anak bapak nih.. ihihi

Linda Abdullah said...

Mak cik jangan risau nanti saya seludupkan gula dalam duploh bungkus..hahahaa

Ohh sedapnya bahulu gulung..

Wah catz, gigih nak makan makanan sihat tuu...respect betol nie..hehehee

CAHAYA said...

wah menu kamu, boleh tahan ke? takpe, cuba jaya yer.

mak aku pun komplen yang sama. gula takde. tapi dalam sotkabar kata ada. tipu btol.

lamanya perjalanan kamu ke tmpt keje. 2 jam? macam balik melaka je aku rasa. sabar yer.

SiMpleSmArtErMe said...

mesti baulu gulung your mom sedap kan...wahh.. nakk tempah jugakk..

CATZ said...

kog,

some of the posting tu auto published..hehhehe..
weh..ko dah pengsan ke belum???
hahahaha.
aku belum lagi..

CATZ said...

mohdamin,
hahahhaa..ko punnnn..hikssss...
eh now rasanya bukan kat BP je takdek gula..kat lembah klang ni pun.tapi dlm TV dan paper kata ada pulak..heran kannnn..

CATZ said...

en me,
anak emak dan bapak..
hehhe

CATZ said...

Linda,
peminat baulu gulung ke?
ni ori tradisional one lorr..pukul guna tanga, bakar pakai sabut...
very de komplikated one..

CATZ said...

cahaya,
perjlnan ke opis mmg jauh..biasanya 2 jam..hazabsss..
tulah heran kan..kat TV kata gula ada..tapi pi kedai, hypermarket bagai, tadek pun gula..
heran ek.

CATZ said...

simple,,
mmg sedap le..ramai je yg order.
tapi anak tokey baulu ni idok le beriya makan..hih..
nak tempah?? gula takde lahh..hehhe