Wednesday, August 12, 2009

Restoran Puteri, Sg Penchala

Nak makan masakan melayu yang sedap?
Hah..ini lah tempatnya.
Last week, research group kitarang buat worksyop.
Buat kat Restoran Puteri, Sg Penchala.
Sarapan dan buffet lunch provided.
heh...makan time.


Cantik juga dekorasi restoran ni...menarik.

makan time..

Menu adalah masakan melayu. So adalah lemak cili api, sambal udang petai. eh..sambal goreng jawa pun ada. Ikan bakar, ulam-ulaman, soto, pecal, kerabu dan mcm-mcm lagi.

Ikan bakar, tempoyak, sambal belacan, sambal kicap, ulam, ikan sambal.

Align Leftayam goreng masak apa tah..

desserts bar

waktu lunch, restoran packed..ramai yg dtg makan kat sini, berbilang kaum. sgt majmuk.

kerabu mangga dan kerabu tauge daun selom

siput lemak cili api. aku bagi A+ sebab tak berapa pedas. sedang-sedang je..sedap!

soto

tomyam


desserts pula terdiri dari kuih muih melayu, bubur, pulut durian,puding, buah-buahan.

bingka. sedap!

pulut durian

lompat tikam

4 young engineers..in black. hehehe..boria. (apesal aku nampak gemuk sgt?), tau le baru lepas makan.ewwww.....


Makanan kat sini overall sedap! kuih karipap masa minum pagi sedap gila. ambiance menarik. harga..reasonable lah...
berbaloi la..aku dgn axa, amik masa 2 jam utk sampai sini, sesat, kuar terowong, masuk terowong..kehkehkeh..nasib baik tak smapai Ipoh. Cik Prem kita lagi dasat. Duduk PJ yg tak berapa jauh...she took 2 hours plus. Boleh pi salah branch. hahahaha. siap balik rumah semula suruh daddy hantar. GPS pun kenot help lorr. ha-ha. adalah peristiwa kelako nya....hapa-hapa la kan...yg penting kenyang.

22 comments:

linahilmin said...

selalu baca good review bout rest ni, tp nak pi tu sungai penchala pun taktau kat mn!

ramadhan said...

kedai rubiah suparman kannn??

kucingorengemok said...

ko makan lauk je ke, tak makan nasik? kucing kurus... hik hik

SiMpleSmArtErMe said...

ooww..nih lalu ikit TTDI lagi senang..selalu lalu situ pi Bora Asmara or Cili Hijau..

Tp x pernah singgah..

CATZ..pegi Bora Asmara plak..tmpt tuh cantikk..

Anonymous said...

iashhh..meleleh segala air..masuk blog catz inniew..


dbi

frida said...

CATZ, tolong letak direktion ke restoran ni sebab i pun penah tersesat tak jumpa2...

sangat teringin nak gi sini.

kikin_78 said...

waaaaaaaaaaaaaaahhh mmg sungguh cantik ambiancenyer dan sgt menyelerakan makanannyer...hehehe

~Sasha Farina~ said...

korang yang dok sana boleh sesat.. kalau kita ni.. kena ambik cuti seminggu gamaknya nak carik restoran ni..

CATZ said...

linahilmin,
kalau biasa ke ikea kat mutiara damansara, haa...tak jauh lah tuh..restoran ni ada cwgn kat TTDI juga...

CATZ said...

ramadhan,
ye betulllll!!! sepuluh markah persepuluhh....tepuk..tepuk..tepuk.
:)

CATZ said...

kog,

mak kucing gemuk oke..
aku tak tunjuk pinggan aku tuuhh..
kalau tunjuk..aku takut ko pengsan melihatnyaaa...
kekkeke

CATZ said...

simple,

bora asmara? mak oi namaaa...kelas ko..asmara-asmara gitewww...puhh..
maybe one day leh cuba.thanks.

CATZ said...

anon/dbi.,
hahhahaha..ayat ko....saboo je ,,,kihkhkih...
hows melben?

CATZ said...

frida,
google kat laman web dia..
saya pun sesat..pi dgn kawan, tak reti nak describe betul2..
tapi if biasa ke ikea sana..tak susah nak carinya...kat TTDI ada satu cwgn jugak..
nnati saya letak laman webnya..dlm laman web dia ada peta.

CATZ said...

kikin,
makanan dia mmg sedap..
mmg best...
rasa nak pi lagi..

CATZ said...

shasha,
hahhahah...coti seminggu?
kekekkeke...melampau tuh....bleh mkn sini hari-hari.
kekkeke

TryMasak said...

jom kongsi resepi & tgk video masak-masak di http://www.trymasak.my. macam ni senang je nk masak!

SiMpleSmArtErMe said...

Catz..Bora Asara tuh adik beradik Bora Ombak.. Tempat dia best..cuba google.

Sana x der jual arak..dijamin ketulinannya..

adie-ishmael said...

aku paling suka siput belitung masak lemak tuh!

Eija @ Purple28 said...

berapa ye buffet tuh? cam sedap jer

Kokoa&friends said...

best nyer la..menyelerakan...dia ada utk dinner tak?...

Riena said...

ptg ni baru nk pi makan.... org ckp sedap.... tapi nk rasa dulu br boleh comment sedap ke x sedap...ehehhehe