Tuesday, January 15, 2008

Aku dalam dilema...


Aku dalam dilema..
Aku telah dijemput ke demo peralatan memasak..hem..something interesting..
mula-mula aku rasa..alah..demo periuk canggih ke apa gituh...then seperti yg tertera dlm gambar..wow..macam bestlah nak ada benda ni..bleh kukus, bakar/panggang ikan..ayam..seafood etc..buat kuih cara etc...bubuh atas meja je..bleh gak guna utk bakar sate...
buat lempeng..
benda ni guna elektrik, napak tak besi dia tuh...mudah je..bubuh je bekas yg ada besi tuh air..then letak je mana2 satu bekas tu..kalau nak grill guna yg nampak jarang2 tu..nak wat lempeng/roti jala guna yg satu lagi...senang sgt guna benda ni...bak kata yg men demo tuh, nak wat kuih atas katil pun boleh..ekkekek..macam best je...rasa nak beli lah...but for me..macam mahal bila melihat benda itu yg nampak simple je... Roti jala...tak yah buh minyak pun...sihatt..


kuih cara..buleh wat depan TV sambil tgk mawi nyanyi..
Yan paling menarik buleh buat bbq lah..alahai..aku dah bayangkan..buat bbq di balkoni rumah baru aku..ekekke..bbq ayam,daging, seafood ketam segala.. udang..etc..sayur2..alahai...bakar-bakar sate....

aku dlm dilema..nak beli ke tak????

8 comments:

Saira said...

Beli la.. beli la.. menarik tu.. harga bape? ala tapi kalau rm100 - rm200 ok i rasa..

Beruang Madu said...

Catz...pirang ringgit dapor koyo ngono kui?? Aku wes tuku siji tapi di ngawe BBQ orah iso akeh. Sitik2 iso.. habis terbakar... seng kui piro??? Kue chef yo... studi neng ndi?? Aku arok studi kulinari... ijik carik2 iki lho...

Shah said...

Wahhhh canggih nye set grill tu. Beli la tunggu apa lagi? Kitorang ada gak satu senang betul time nak buat barbeque kat balcony apartment ni. Tapi yang itu lagi complete ada cover & macam2 jenis plate.

catz said...

Saira - aku mmg teringin beno le hendak membelinya..tapi..regenya bukan le seratus dua..kalau beli cash RM890.00, kalau instalment RM1080.00.. ku mcm rasa mahal...tapi harus kalau ada benda ni kita leh wat party..ekekkeke..ko1st on the list yg aku jemput..

Beruang - rego ne RM890.00 cash. RM1080 if installment 14 bulan. erk..koyo larang yok if delok rupa ne..and saiznya cilik pulak.tapi kan..koyo best pulak arek due iki...aku uduk chef..verangan aee..ekekke..kue kerjo bidang opo?..kue arek dadi chef ke?..aku arek dadi koyo chef wan, nigella, jamie etc..ekek.seleberity chef gituh..aku sukak masak, tapi oralah reti banget..main-main aee...ekekeke (ko paham ke aku tulis apa..)ekekke

Shah - ha..ilham nak berbbq kat balkoni dari blog u ols laa..aduh..ku jeles gituh..yg ni mcm canggih..tapi saiznya kecil..tapi kan dari segi tempoh memasak, singkat..guna elektrik, watt/power mcm rice cooker..the cost is 0.35 sen/hour..tested at TNB bangsar..ehhehe...bleh jugak kalau nak guna atas meja makan kan...ala2 main masak2 guna hot plate gitu..kan..iskhhh

noreh jones said...

huwalahh....koyok ngono kok larang temen tohh....jare ne kito ki ngechop duit apa gak e...

if aku ngenggo skirt pendek sambil beli..entok discount 50% opo ora yok???

noreh jones

noreh jones said...

loh...aku ngomen ngomen kok ora metu???

kok larang bangettt yookkkk....

noreh joness

Beruang Madu said...

aduh... penat aku nak terjemah amende yg korang tulis ni kat Shah... hellooo sejak bila pulak bahasa jawa pakai tulisan roman nih...???? pakai tulisan sanskrit lah yg macam tulisan tamil tu.. haaaa... semua ternganga nanti...

Catz said...

norah jones ,
kehehhe..memang larang rego ne...
aku arek tuku, tapi wedik engko tuku ae larang tapi nek ngenggo ne setahun sekali aee..
nek kue ngenggo skirt pendek, ora ne nek entok diskawon 50%, seng ngedol kue rupa ne koyok uwong beriman ahli syurga gituh...(kaki ko lawo ke noreh jones..kuikiukui)

beruang madu..

hahha..ko ajor le shah tu cakap jawa..ekkekeke...ko charge le sejam RM20.00..ala2 cikgu tuisyen..aku tak reti tulis sanksrit2 ni..
aku ckp jawa kat sini sebab nak asah bahasa jawa aku ni....nati hilang skill aku...rugi...now semua dah multi language gituh..