Saturday, January 5, 2008

A Tribute to Butet

BUTET dalam kenangan..sobs..sobs..

BUTET!!..WE missedd u so much,....please come home..especially abah, emak..Mala (dulu teman sepertiduran dia), sukri..me..and the whole family..we missed u Butet..where are you?
Dah 2 minggu Butet tak balik..so i decided to write this entry..maybe u will not come home forever..sobs..sobs...(tetiba aku sedih)..Butet tah kat mana, tah hidup atau mati (ni emak yg cakap)..dulu pernah dia tak balik seminggu, tapi lepas tu dia muncul. Now dah dua minggu, dia hilang tanpa jejak. Dah tanya kat jiran-jiran..takde bayang pun..how? Nak report Polis ke? Macam over pulak..(tau le kan polis Malaysia, kat small town pulak..kalau bandar besar mcm logik jugak nak report kucing hilang)..karang polis-polis tu gelak aku plak yang hangen karang..

Butet adalah antara kucing yang paling rapat dengan abah..abah ke dapur dia ikut, abah duk depan TV dia duk sebelah, abah pi toilet dia duk tunggu depan toilet..and abah tidur dia tidur kat kaki abah..and mak cakap dia macam faham bahasa manusia..dia ni kira teman mak aku sembang le kot..and dia memang special, kucing lain tidur luar dalam kotak, dia tidur atas katil, atas sofa, kat hujung kaki Mala or tiba-tiba dah ada dalam selimut adik aku...dan abah begitu gigih rebuskan dia ikan hari-hari...butet oh butet..walaupun dia buat hal (muntah etc dlm rumah) dan mak mengamuk-ngamuk konon-konon nak buang dia, tapi bila dah sejuk boleh pulak mak dgn butet duk sebelah-sebelah..makan keropok etc..hem..
Agak-agak..kemana ek butet ni..?..adakah dia akan muncul..atau hilang forever? Meh balik meh..
we hope u will safe Butet..Butet..dalam kenangan.. (entah-entah kalau mak dan abah baca entry aku ni nangis kot tgk gambar BUTET?)

2 comments:

anaconda said...

kucin klu lari dari rumah, yg i tau lah kan sama ada x tahan didera atau dia dah sakit nak bertemu ajal... ini yg sedara i bgtau lah ni.. kucin dia x mau mati dlm umah... tp jupe gak lah dah meninggal... redha jer lah yek. x penah dgr lg kucin lari dr umah sbb ikut jantan/betina lain...

catz said...

tu lah..kami tak pernah dera..bagi makan sampai gemuk lagik..nak kata dia pi ikut jantan tak taw le..nak kena babab ni..kot la sat2 lagi kedutaan Malaysia dari mana-mana negara call ckp dia nak tawen kat negara mana tah le kan..kuikui