Tuesday, September 2, 2008

Food at mom's place

Sabtu malam ahad, catz baik rumah mak di BP..
few days before mak dah tanya nak makan apa...so i said .."lontong"..
so awal2 lagi ahad, catz helped mak to prepare lontong..
and....teringin sgt nak minum air kelapa...so minta abah kaitkan kelapa muda....yummyyyy!
air kelapa ni bubuh gula merah dan sejukkan kejap dlm fridge...fuhhhh.....

air kelapa


nasi impit, kari ayam, sambal, lodeh, telur...

lontong johor.. sedap!

4 comments:

NORA SAKURA said...

balik kg nih..aku nak ni jugaaaakkk!!!!!!!!!!!!!!

Catz said...

ko kalau nak kena order in advance tauwww..
lagik 3-4 hari before balik dah kol mak ckp nak makan apa..

Beruang Madu said...

Lontong ...Jawa made memang sesuai ngan selera jawa aku... kengkadang arwah mak aku tk guna kacang panjang pun... dia masak lemak nangka pas tu padankan ngan lontong letak sambal... sedappppp!!!!

Catz said...

hi bear..
kita jawa sejati..so lontong ni tetaaaappppppppplah fevret aku..
aku suka lontong putih..yup,.,,family aku suka yg putih..not kuning one..tapi aku makan je semua..
wow..sayur lemak nangka mkn dgn nasi impit ..good idea tuhhh