Tuesday, September 2, 2008

Sungai, Jambatan dan Mee bandung MUAR

Kalau ke Muar, tak sahlah kalau tak makan mee bandung Muar. Catz nak makan kat tgh town yg Famous kat Jalan Abdullah tuh..tapi tutup..iskkk...tak tau pulak business hour derang ni..
katanya kat situ paling sedap..ada masuk dlm surat khabar dan ada jual perencah mee bandung jugak katanya..so malas nak pusing jauh yg kat Tg Agas tuh..makan je lah kat Arked Mara. Hem..walau pun tak sesedap tempat lain..it is still mee bandung Muar yg original plus, i have a chance to capture sg Muar view..dan jambatan Muar with my Olympus and Canon..
So oklah kan....

air sirap limau (ops..jgn tenung lama-lama siang2 ni..merbahaya..takut pitam..kalau tgk malam takpe..)

mee bandung Muar

Mee bandung...


Jambatan Muar

Sungai Muar

Sungai Muar..nampak tak Masjid tu??

Jambatan Muar lagi..pemandangan dari gerai mee bandung di Arked Mara, Muar

Sungai Muar dan Masjid ABu Bakar.Di Muar ada dua masjid tuh..serupa..satu belah sini sungai, satu belah sana...mengadap antara satu sama lain dan binaannya serupa.

8 comments:

NORA SAKURA said...

cilakerrrr jer air sirap limau tuhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!..grrrrrrrr

Catz said...

eh,..noreh..ko terliur??
ko bukan poser pon kann?? kannn??

NORA SAKURA said...

kejiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!! nya air siraaaap ittewww!

Catz said...

keji??
ada lagi yg lebih keji
tungguuuuuu...!!!! hehhehehhe!

adie-ishmael said...

lazatnya mee bandung muwo!!! pas makan leh pi solat kat masjid abu bakar lak...

Beruang Madu said...

sodapnya mee bandung tu.. pernah rasa dulu tu.. memang lazat ala ala letak ganja gitu... wahhh... gamba gamba ko makin cantik lah catz...

Catz said...

hi adie..
memang lazat..ko pernah makan tak??..aklau nak makan yg best dan original..pi MUWo. okeh.

meesiput said...

salam..

mohon cilok photo meebandung ye bro..