Monday, September 8, 2008

Hari ke 6 Ramadhan part 2

Ramadan ke-6..
Sabtu...
pukul 4.30 ptg aku start prong prang..prong pranggg.....kat dapur.
Hari ni konon-konon nak buat beriyani sebab kakak angkat Catz bagi acar buah..
dan konon2 nak bagi kat dia jugalah lah beriyani nih...
org memberi kita merasa..org berbudi, kita berbahasa..chewahhhhhh...pantun2 pulak...hehhee.
so ini le hasilnya...
Beriyani nih kan..catz guna perencah Maggi tuh.. saja nak try coz last week..i was Ym-eD with a fren..topicnya..."memasak nasi beriyani menggunakan perencah siap/segera yg berada di pasaran..sedap ke tak sedap??".
Sebab Maggi nilah yg paling murah..aku try le guna Maggi...
yg lain2 tuh tak tau nak beli kat mana...

So ini lah hasilnya...boleh lah makan..

ayam bakar ni catz amik resepi kat majalah...ubah suai sikit..coz ada bahan yg catz takde..inilah hasilnya.

kurma daging..

acar buah..ni kakak angkat bagi..dia buat sendiri....sedappp sgt

acar timun dan nenas

buah

masa duk idang atas meja..baru perasan..laaa...no popudum..lupa nak beli..iskkkkk...kurang satu benda...disebabkan makanan inilah..aku rasa jari aku je yg kurus duk pegang senduk sudip bagai..orgnya tetapppp kembang. huhuuhuuhu.

2 comments:

PurPle said...

aiseh.... teringin plak nak makan nasi beriyani. so catz, ada hati x nak buat kan utk i & anta by special delivery lg?? hiksss...

Catz said...

hi purp,
hemm...
aku masak bukan sedap sgt pun..
baik ko pi kat restoran anje tuh...murah dan sedap...hehehhe