Tuesday, September 2, 2008

Tangkak - bandar kain



Masa on the way dan balik dari Segamat tuh, mestilah lalu Tangkak..sebab kami dari MUar kan..
Tangkak ni terkenal dengan AIR TERJUN SAGIL... Catz pernah beberapa kali ke Air Terjun tuh..dan pernah sekali camping kat situ..Gunung Ledang lah...Air terjun sagil or org panggil Gunung Ledang..so kalau nak naik Gunung Ledang..kat sini lah...
Air terjun kat sini best.. ada resort kat sini...Gunung Ledang Resort.

Selain famous dgn Air Terjun, Tangkak juga terkenal sebagai tempat utk membeli belah kain. Kia Tangkak ni cam bandar kain lah..suatu waktu dulu lah..sebelum wujudnya Nilai 3, Nilai 1 dan segala Nilai. Now kedai2 kat Tangkak tuh pun dah ada merata..di Nilai pun banyak.
Kalau dulu..mak kawan catz yg duk KL siap arrange rombongan ke Tangkak beli kain..hahha..blank kejap aku...kat KL takde jual kain ke apa..ehhee..kat Tangkak murah katanya.
Dan ada juga rombongan cik Kiah beli kain dari Kedah etc..dasat ek...sanggup org mai jauh2 utk beli kain...
But now dah kurang sikitlah sejak wujud Nilai 3 tuh..

Kain dijual semurah 80% off..so gembira betul sesiapa nak shopping kain..boleh beli 10 pasang sekaligus. Nampak jugak yg dijual RM 1 semeter...murah kan...?? Tapi depend pada kualiti kain lah kot...
Tapi catz lalu je tak singgah pun..coz dah ada dah kain baju raya..tah siap ke idak nonya Ah Poh tuh buat baju aku....5 helai baju kurung catz buat..bukan sebab raya sakan, tapi utk pakai setahun...utk raya, pegi kerja etc...catz style raya buat banyak baju dan selain dari tuh Catz tak beli kain...so baju tuh jugak utk pi majlis..kerja etc..

6 comments:

NORA SAKURA said...

nyah..
aku dah meroyan lah takde inetrnet kat rumah..
tolong tanya kan maxis,celcom,camen nak apply..perlu ker aku pi opis depa?..how long the process will take place?..opis depa bukak tak sabtu ahad????

pls nyahhh..check kaaan

axim said...

salam ramadhan catz!!selamat berbuka puasa hari ni yaa!!

Catz said...

noreh,

maxis centre dan celcom centre ada yg bukak on saturday sunday..especially those located at big shopping mall.
ko check lah kat laman web maxis dan celcom..tgk kat mana ada service centre dia...cam last week aku pi maxiz centre lkat midvalley hari ahad..bukak dan semua urusan online..so bleh terus dpt modem dan berurusan etc..try le tgk..

Catz said...

hi axim,
selamat berpuasa utk anda juga..dan selamat memasak utk berbuka..

adie-ishmael said...

aku akan pening dan rasa berpeluh peluh kalau ke kedai kain...knapa ek!!?

Catz said...

adie,
ko pening kot tgk kain warna warni..hehehhe