Thursday, September 11, 2008

Jalan-jalan ke bazar Ramadan..

semalam catz ke bazar Ramadan...
exercise kaki dan mata....

Ini adalah bazar Ramadan yg meriah di sebuah pekan kecil..aku dtg pukul 5.40..so awall lagi..org belum ramaii..
tapi byk betul pilihan...
oleh kerana di sebuah ekan kecik..so bila derang nampak aku kelaurkan kamera snappy2..org duk heran2..anddd..terdengar di telinga ku..

" Tu org TV3 tuu..."
hihiihihihihi...
aku bukan guna DSLR tau..aku cuma guna digicam compact Canon cenonet tuh je..
kalau aku bwk SLR gabak aku..fuhh...apa lagik ayat yg kuar ek...?..silap2 derang ckp aku ni crew National Geography...harharhar...

Yang lawak tuh..siap ada satu gerai tuh..ramai yg jaga..satu family lah kot..bila dia nampak aku duk hala2 kamera kat food..dia ckp.." eh..nak amik gambar ke..pakcik belum sedia.."..and depa gelak2..
hihihi..pakcik..saya cuma nak amik ga,abr food je lah pakcikkk.....
and tetiba semua org duk pandang2 aku..
so sebelum aku kena baling dgn tutup periuk gulai sebab duk amik gambar tapi tak beli..baik aku lariiiiii....



adik penjual air sedang ambik air yg aku nak beli..tapi sampai hari ni aku belum dpt minum air ni..sebab?...smlm singgah klinik..aku tertinggal air tu kat klinik dlm peti sejuk..so sure dah jadi batu..mlm tadi pulak klinik tutup sebab patient tak ramai..so aku tak dpt minum...

popia basah...ramainya pekerja dia...masing2 dgn tugas masing2...ni fevret catz..tapi aku tak beli pon..

makcik ni jual lauk pauk..dia duk heran2 bila nampak aku hala kamera kat dia..


murtabak..banyak betul org jual murtabak..

nasi lemak..nasi kerabu..

akhirnya..aku cuma beli kuih RM2.00.. dan air...tu je. 2 kali pusing (ni dah namanya exercise..ala2 mcm lari/joging/walking keliling tasik lah..kena pusing dua tiga round baru terbakar kalori..tau dok..)

4 comments:

axim said...

nasi kerabu gambar last tuh mencabar minda sungguh..

wahhh catz betul betul determine nak kurus kan...bagus!!

mohdamin said...

Hello Chatz, my name is amin. I ni surf junkie so masa surf2 jumpalah blog nih.
Menarik jugak sih.
Chatz punya photo shot memang klas.
I pun foodie jugak hehehe.
Anyway, can't wait for your blog update.
Selamat Berpuasa.
Bye.
amin0321@gmail.com

Catz said...

hi axim..
nasi kerabu nih febret ku lahhh...
mknn pantai tumur mmg aku suka bangett..
ala axim..aku cuma usaha je walaupun ngelat2 ...suatu hari nanti mungkin aka tercapai..

Catz said...

hi amin..
thanks for visiting my blog and leave a comment.
i love photography and i love food...
so cerita i mostly berkisar on food je lah..
selamat berpuasa juga...

catz miow-miowwwwwww