Sunday, September 7, 2008

Hari ke 6 Ramadhan

Hari sabtu...
gabranya..
aku supposed buat kek malam tadi..tapi baru ingat..laaa...takde telur..aku lupa...lupa nak beli telur. Kedai kat bawah ni pulak tutup..bulan puasa ni bisnes hour dia berubah..8-10 mlm tutup..buka pukul 10 mlm-1.00 pg pula..
sah-sah lah time ni aku dah malas nak bergerak..tgh berhibernasi kat sofa empuk ni sambil ngadap TV kan pukul 10 mlm tuh..nak bloghop punnn network nan-ado..asyik laaaa down jek...
an ending dgn aku terlungkup kesejukan atas lantaii..tah bila aku jatuh dari sofa tak perasan pulak..huhuhu..nasib baik lah tersedar sempat bangun sahur pukul 4.50 pg...
lepas sahur tuh cam nak pi 7-11 beli telur coz actualy i promise to tuan kek nak deliver kek dia pagi..
tapi..cam best sambun tidur..
end up pukul 7 pagi aku drive ke 7-11 beli telur...
pukul 8 baru samapi rumah semula (pdhal 7-11 uh dekat gila at rumah ni haaa)..
aku duk pusing-pusing satu bangi ..saja2 amik angin pagi..hahhaha..

sampai rumah cam lipas kudung aku mengemas sisa2 sahur dan buat kek lah..
ohhh.. aku kena pi gym at 10.00 a.m la..hampir lupa...yup today ada traning dgn PT..gigih oke. aku kena paksa nihhh.

apa ni?? telur la..tp..jgn kata aku nak buat telur dadar mkn dgn nasik sejuk mlm tadik tauu...ni nak wat kek laa...


bancuhan kek..

lepas mengukus kek selama dkt sejam.aku rushed pi gym..kek aku tinggal je atas meja..tak sempat nak buh toping..

sampai gym dah lambat 10 minit...tak pelah..hari ni buat mcm2, abs, biceps, tricep bagai..so kalau tangan aku tang llengan dan bahu ni tak mengecik jugak by raya ni kan,,tak taulah nak kata..huhuuhuh...entah-entah yg kurus jari je..huh?? and end up buat cardio..yey..managed to walk 2.2 km.. dgn keadaan berpuasa oke..mencabar tau..pulak tuh aku buat cardio mengadap kolam renang..so tak ke aku nampak swimming pool yg tenang tuh cam selautan air sirap limau or cincau sirap bandung, dgn ais terapung-apung...ais 4 segi, ais bulat-bulat. ..hikssss....tahan-tahan, pejam mata..pejam mata.....i'll survive..
anddd..yes..i'm survived oke....


tadaa..tak semenggah langsung..sebenornya plan nak letak stoberi..tapi lupa beli..so buh anggur je la..
udah itu jek yg adaa dlm fridge..

balik dr gym cam lipas terkudung aku siapkan kek..

kek bersedia ke putrajaya...

and pukul 2.15..aku drive ke putrajaya antar kek...fuh...rushing...cam drive kete F1 tauu...

then...kemas rumah..
pukul 4.30ptg masak...utk buka poser...

12 comments:

syukur said...

untuk siapa kah kek tu..sampai putrajaya perginya..... anyway...gigih hgn tak gigih kat gym tu yek !!!

PurPle said...

thanx for the cake! nikmatnya mkn kek coklat ni... yummy!

Faris said...

Nur,
Waaaahhhh...pagi2 lagi dah kena mengadap kek coklat you (specially bila load the actual photo, sampai 'life size', penuh satu screen :-) Cantiknya......

A few weeks ago, pi KL, 3 hari berturut2 pi KLCC jumpa kawan2 lama; setiap kali, makan choc cake & hot choc kat Secret Receipe; kawan tak leh habis pun (nak jaga calories konon), kita tolong habiskan (ambik kat tepi2). Sampai sakit tekak bila balik Pg, tobat, tak nak tengok dah choc cake for a few weeks.
Well, those few weeks are up :-)

- AF -

atty's said...

sedap sgt kek tu catz..len kali leh tempah..

Catz said...

hi doc syuk,
the cake is for my fren purp, who'll be flying to UK next week. Takut kempunan..

Catz said...

hi purp,
sedap kewww????
ada lagik??
sure kwn kita kat US tuh kempunan..
hiksss

Catz said...

hi atty..
nak tempah??..tgk le kalau saya larat..hiks...

Catz said...

hi AF,

wwooo...bahaya tau tgk full size. life size kek ni time puasa2 nih..
merbahaya..hiks..
ho..u pun suka cake secret resepi..
thats my favret too...(dlm peti ais still ada yg ku beli last week..lom habis makan lagiii...hiks)..
so mungkin ni mejawab soklan why catz miow-miow ni tak kurus-kurus..hhhehehe.

hem..wait for my next entry ya...
tutup mataaaaa...sila tutup mata yaa..

Saira^_^ said...

catz.. hari tu sblm aku fly ko tak buat kek pun utk aku.. Jeles la ni.. Tak sangka u love purp more than me... Huhuhuhu... Sampai hati ko catz.. Benci! benci.. benci..

:(((( merajuk x 1000000000

Catz said...

hi Saira...

eh..aku siap buat jamuan farewel tuk korang semua kan..siap ada kek ni jugak kannn...elehhh...lupa lah tuh..
pastuhkan..kalau nak kena ckppp mekk..hehehhehe. i love u all equally tawww..hehhehhe

PurPle said...

kui3x... saira, jgn lah jeles... errr... maybe u should... sbb kek tu sungguh sedap k!

btw, i prefer catz's choc cake than secret recipe. kek kat sr tu krim jer lebih...

Catz said...

hi purp...
kalau tokey secret recepi baca blog aku nih..mau dia nanges wehh....hehhehehe...