Wednesday, September 10, 2008

Puffffff.....

hari ni pi gym pukul 2 ptg ...ops..aku ambat..pukul 2.15 baru sampai fitness centre...
mcm takde mood je kan....
tapi tgk muka PT aku kenalah buat-buat muka cam pokok bunga baru lepas kena siram (ehhhh..baru aku ingat..aku dah lama aku tak siram pokok bunga aku..abeh laa riwayat mereka...)..
hari ni buat chest....gayatnya exercise today...aku gayat...aku kena bergayut duk atas apatah..then kena carry weight etc...tahlah tak reti nak explain...tapi dah lah duk atas cam platform gituuu...tgn gayut.pastuh kena pijak platform tuh yg carry beban badan aku dan tgn aku kena berkerja utk naikkan balik badan... (hahhahaha.mcm le korang yg baca ni boleh paham explanation aku..tak yah lah bayangkan.aku cuma nak meluah2 perasaan jeee...)...

pastuh aku buat exercise utk improve balancing...then buat cardio....uihhh..mak bangga jugakkk lahhh....dlm malas2 takde mood dpt aku abihkan...
(mula2 nak ngelattt...tapi duk pikir smlm aku dah melahap nasi ambeng plus nasik kerabu so kena jugak buat sampai abeh...)
plus..PT ckp." hari jumaat nanti saya nak timbang u"...aaaaaa....mak takottt...
mak takot segala pembohongan mak terbongkarr....
bila dia tanya aku.." makan macamana?..smlm ..weekend makan apa?"..ceh...
aku pun ckp yg baik-baik je..umpama " oh..smlm.saya mkn nasik 2 sudu...dgn sup sayur...buah..karipap sekeping..mlm lapar kunyah buah je."..
and dia tanya.."sahur makan apa?"..
mak pun akan ckp.." mkn secawan quaker oat..2 biji kurma..air masak 3 gelas"..(hahhaa..sebenarnya kurma dan oat tuh belum wujud lagi kat rumah aku sini...)
hiks..hiks...
aku malas lah nak ckp yg aku mkn nasi ambeng lah..kerabu lah..sebab nanti aku kena bebel setahun dgn dia...hikhikhik..pastuh nanti dia akan perli2 aku...
so agaknya tu yg menyebabkan hari ni aku pi DUA bazar ramadan tapi cuma beli kuih dan air..
no nasi ambeng...padahal....aku nampak nasi ambeng yg bungkusannya gemuk2 kat bazar tadi..
hahahhaha..terus tak lalu u olsssss.....
mak takotttt!!!

4 comments:

NORA SAKURA said...

nyah..
weekend nih,aku maybe balik kg..
aku nak try buat kek tuh..
selain dr bahan-bahan buat cake tuh,kat rumah tuh..apa yang takde??
apa yang aku ekna beli nyah???..kabo pls.pengukus/loyang ada???

Catz said...

kat rumaH, LOYANG YG SESwai ada dahh..
pengukus pun ada..tanya mak la..
yg takde measuring cup, aluminium foil, dan bahan2 kek laaaa...

syukur said...

tak sabar nak tunggu result penimbangan tu la Catz..make sure bagitau dalam blog yer...tiada rahsia..heh e he
Nasi Ambeng yang gemuk ???Adus.. kalori tinngi tu Catz !

Catz said...

hi doc..
alamak..malu lah pulak...
kalau cat diammm je tak blog tuh maknanya naik..hehhe..kalau yabedabedu canang2 tuh maknanya turun...hehhehe...
yer..nasi ambeng tuh semua bungkusan dia besar2....doc pernah ke mkn nasik ambeng??