Wednesday, September 17, 2008

Hilangkan segalanya (Farawahida)


My favorite song currrently...
klik lagu di sidebar kanan utk dengar lagu ini.

Hilangkan Segalanya (kasih Iftitah)

Sudah cukup hatiku dilukai
sekian lama rasa tak dihargai
sampai bila harus aku menanti
saat indah setelah dikau pergi
kini ku hapus semua rasa mencengkam ini
hanya padamu ku meminta
aku pasrah…………

Hilangkan rasa gundahku
Hilangkan rasa lukaku
Hilangkah lah Segalanya
ku tak ingin sakit lagi
Hilangkan Kekosonganku
Hilangkan Keasinganku
Hilangkan lah segalanya
Ku tak ingin lara lagi
Hilangkanlah segalanya

Ku menanti saat sinar mentari
ku menanti cahaya dalam hati
ingin ku gapai bintang yang gemerlapan
agar terang jiwa yang kegelapan
kini ku hapus semua rasa mencengkam ini
hanya padamu ku meminta
aku pasrah………..

Hilangkan rasa gundahku
Hilangkan rasa lukaku
Hilangkah lah segalanya
ku tak ingin sakit lagi
Hilangkan Kekosonganku
Hilangkan Keasingan ku
Hilangkan lah segalanya
Ku tak ingin lara lagi
Hilangkan lah segalanya

4 comments:

DBI said...

salam catz...

sedaplah lagu farawahida ni..1st time dengar terus rasa best..

btw..my sayangDbi cakap catz pandai masak...makanan nampak sedap semuanya

Catz said...

hi dbi,
salam ramadhan utk dbi serta keluarga yer..
memang agu ni sedap..saya 1st time dr kat TV terus suka..ni lagu sebuah drama yg sedang disiarkan di TV..'kasih iftitah'..mengisahkan dunia korporat melayu..penuh dgn hasad dengki di samping watak utama yg mahu menegakkan ciri2 islam dlm perniagaan keluarganya... penuh juga dgn kisah cinta..2-segi, 3-segi..hiks...

catz tidaklah pandai sgt masak..nampak je mcm ssedap..sebenarnya saya biasa je...hiks..idok le reti sgt...champpak2 gitu,

sayangdbi lagilahpandai masak kan..puding karamel dia nampak sgt sedap..takde lah u miss malaysian food kan...untung u dan anak2.
selamat berpuasa dirantauan.

syukur said...

Best jugak lagu ni ala ala sound dia Indoensian.. i LIke

Catz said...

hi doc syuk,

u kan..kalau lagu yg sound ala2 indonesian mmg u suka kannn.....
hiks..anyway enjoy the song..
saya tak jemu2 dengar..(jiwangnya catz nih rupanya)...