Thursday, September 25, 2008

jejak kasih di ptg ramadhan..


iskk...
tertinggal pulak kamera aku hari ni..pelikla..moskel nih...rasa mcm dah masuk dlm beg tadi...
tertinggal??.entah-entah dia yg kuar sendiri dr beg sling aku ni ke?? tak suka dah ikut aku pi mana-mana?...


aku nak cerita hal semalam....

rabu 24 Ramadhan:

walaupun aku nyampah nak pi mid valley tuh..aku tetap pegi juga...mungkin ramai je org yg mcm aku..sebab tuh lama gila nak dpt parking space... mcm hari isnin...sama lah..ZOn A, Zon C penuh.
so kenalah buat beberapa round tawaf bangunan midvalley tuh nak dpt parking...akhirnya terjebak le ke Zon H, Zon G parking bertingkat. Aku rasa budus jugaklah..expexted dah kan..yg gatal nak pegi jugak tu kenapa? Dah takde tempat lain nak soping agaknya..entah..aku rasa situ jugak yg best lagipun dekat je dgn kampus...
Nak dpt parkig sgt azab berbanding dgn hari isnin tu..lagiiiiii azabb. Zon H penuh..so proceed pulak ke Zon G...entahlah apa2 zon aku pun tak taw.ikut je anak panah..naik dari satu tingkat ke satu tingkat..ke satu tingat.ke satu tingkat....huwahhhhhh..panik aku.semua penuhh..dan kereta pulak berderet2 di depan dan belakang aku...
aku mcm nak give up dah...tapi aku tetapppppp jugak nak masuk mid valley. Masa ni aku dah pikir, kalau lah aku ditukar menjadi doaremon, aku nak..cute apa??? so kalau aku ni doraemon, takdelah aku ada problem parking ni...
Bersambung semula.. sampai ke satu tahap aku betul2 rasa tensi sebab akhirnya masuk jln yg dead end..takleh masuk depan lagi sebab yg tu ruang utk org yg ada season pass ke apa tah kemenda. AKu terpaksa pusing dgn ruang yg sempit, dah lah kereta aku panjang...so aku terkial-kial duk pulas2 setereng. Mamat kereta merah belakang aku pulak duk lah bling2 lampu cam tak sabar. Aku dah rasa cam nak belasah org pun iye jugak...cari setereng lock aku tak jumpa..kalau jumpa..aku bukan nak kuar kete hempuk dia dgn setereng lock tuh.aku cuma nak baling dia je...hahahhaha...geram. Paham lah sikit...
Pak guard2 pulak tak effisyen..dah tau area tuh penuh...guidelah kami2 ni jgn masuk zon tuh..dah lah dah amik tiket parking tu...
dannnnnn..

tetiba kan...
pak guard yg rupa parasnya bukan lah org Malaysia..Bangladeshi lah kot...suh aku ke satu petak tuh, ada org kuar.dia arah kan keta lain berenti.bagi ruang kat aku...anddddd..mamat kete merah tuh leh reverse laju-laju and cilok parking space yg pak guard suh aku masuk tu.......huwaaaaaaaaaa!!!! Aku kan masa tuh rasa nak kuar kereta dan hempuk dia dgn kereta dia sekali...pastuh muka dia derkkk je....tak rasa bersalah langsung!..pak guard pulak takut nak tegur kot..or tak reti nak communicate ke apa..and masa mamat tuh lintas dekat2 dgn kete aku dgn gaya selamba cam jln tepi pantai ala-ala life guard bay watch....aku rasa nak langgarrrrr dia sampai penyek!!!!! Tapi memikirkan aku tak nak beraya dlm jail which is tak best langsung..terpaksa aku batalkan niat aku..kang dgn puasa2 aku sekali batal..huhuhu...kang aku duk dlm jail karang camana nak updet blog..lagipun nanti ramai pulak yg nanges karang.. (ade keee??..eh adaaaa..mak aku kompemlah nangis). Tapi aku rasa memang kuruslah pahala puasa aku semalam sebab berbakul2 sumpah seranah terhambur (tp dlm hati jek la)...
pasti hati jahat aku berbisik.."pi calarkan kereta mamat tuuuuu"...
tapi iman aku kuat lagi kot...or aku rasa kalau lah dia perasan sure dia suspect aku...

so aku pusing balik..turun bawah balik..dannnn..jeng-jeng-jeng..aku nampak ada satu kosong..ada kereta baru keluar...tapiiiiiii (ceh ada tapi pulak..) bertentangan arah pulak..so kira aku kena melawan arus lah..toleh kiri kana cam clear..aku belok kiri...dan zupssss....dpt park dgn bergayanya...(masa tuh aku nampak pak guard bangla tuh jegil2 mata kat aku...aku konon2 buat2 tak perasan je..konon2 busy2 bertelefon..hahaha..)...sebab kalau aku ikut peraturan sgt..entah2 sampai malam aku duk kulu kilir kat situ...
aku pun dgn bergaya..amik gambar tiang yg ada no zon dan floor tuh..then aku masuk..oh...aku masuk dkt pet world ke apa tuh...so...aku siap snap tau gambar pet world tuh...pintu masuk tu..
kalau tak sure aku tak jumpa jln balik karang....(kot la kedai pet world tuh tiba-tiba teralih..boleh berjalan..kompem aku balik jln kaki tak jumpa kete)...

so aku pun pi soping2 sket..pi the garden jln2 then pi beli BIG APPLe donut...haaa..baru dpt beli..
hari ni buka puasa aku mcm ada kemajuan sikit.selalu karipap je...hari nih donut big Apple ye...
takmo dah aku beli karipap..
baru aku perasan.wahhhh hujan lebatnyaaaa...sure jem karang....
so aku pun cepat2 le nak pi parking semula..ingatan aku ni lemah..so nak ke kedai pet world pun terpusing2...then...jumpalah kedai tu...
aku cuba ingat2..kena belok mana nak ke parking tuh..dah lah lorong nak ke parking tuh sunyi...takut jugak...anddd..jumpalah zon G tu....andd..aku pun cepat2 lah cari laling aku tuh..eh????? tak ada??..kete aku tak ada???? kan ke aku park sini tadik??? oh..salah floor kot...so aku kuarkan kamera dan nak tgk no floor dna zon...and...sungguhlah no manners punya kamera..yg ada gambar tiang je??? sebab mcm silau kot masa aku snap tadik..tak nampak apa2 nombor....ada berapa byk tiang kan dekat parking nih...mampos lah aku nak pi ronda segala floor ..oh.....aku jalan sana..jalan sini....rasa nak nangis pun iye jugak...euwwww...
ada sorg abang guard bangla nampak aku mundar mandir..dia tanya " cari kereta?..parking mana?".. aku nak jwb apa kan...dah aku tak ingat dan tak tau..takkan aku nak ckp "saya tak tau dan tak ingat saya park kat mana, dan kereta saya bernombor pendaftaran "WNX XX"..cuba u carikan...kalau jumpa i upah u donut ni.."... huhuuhu..
so aku ckp aku lupa...
dan kalau aku nangis kat situ pun bukan dia boleh tolong aku pun...silap2 org pikir pak guard tuh cuba memper apa2kan aku pulak.. koserrrr..
so aku gigih pi naik turun floor parking tuh dgn menjinjing barang2 aku dan jugak sekotak donut.
aku dah bayangkan dah...kalaulah sampai time buka tak jumpa..aku bayangkan aku duk bersila kat parking area tuh nangis sambil makan donut....aaa...sadislah kan...
so aku jln laju sikit...ala2 exercise kardio kat gym lah..aku teruskan berjejak kasih...
Alhamdulilah..jumpa....aku mcm nak lompat-lompat kat situ jugak. hahahha..jumpa...jumpa!.hiks..
so terus masuk kereta utk meredah hujan lebat Kuala Lumpur pula...
sekian cereta saya semalam.

6 comments:

syukur said...

wahhh..nasib baik tak buka puasa dengan guard Bangla tu... he he
sekarang ni kalau gi shopping complex kat KL memang kena snap parking lot tu.... pernah terpaksa naik buggy kat Pavillion hari tu sebab tak jumpa
Midvalley so far ok lah sebab selalu pergi so arrangement parking lot dia i biasa sikit.

mommylyssa said...

Salam. Senyum sorang i baca. Parking kat MV tuu mmg penuh jer skrg kan... tapi harus pergi jugak ke situ ;-) Next time try park kat The Garden. Mcm senang sikit jer cari parking.

Anonymous said...

hehehe... bila baca kisah catz nie michhi nak tergelak ada, kesian pun ada, cam mana yek leh terlupa lak kat mana parking. Tapi nasib baik jumpa, tu dah kira 1000 rahmatlah tu....

Catz said...

hi doc syuk..

tulah pasal..sib baik lah tak buka kat carpark dgn abg Laa...hahahaha..
yup..cat mmg snap photo biasa nya..tapi tah napa..no nya tak nampak.silau kot.huhuhu..azabbb.
hoo..sampai naik buggy...hiks...catz tak pernah pi pavilion...
Mv tuh...time cam now ni sesak saja..

Catz said...

hi mommylyysa..
welcome to my blog..
tuah..dah tau lah situ pack gila nakkkk jugak ke situh kan...hikshiks.
oh kat Garden lagik senang ye??..hemm..
next time try ke situ pula

Catz said...

hi michhi.
tahap ingatan aku nih dah kaburlah agaknya...huuhuhuhu. sib baik jumpa...