3 mlm lepas, catz masak udang paprik. Dalam peti ais byk udang, so nak habiskan stok.
bahan-bahan:
udang besar/sederhana
halia- 1 inci
bawang putih- 4 ulas
kacang buncis - 4 batang (potong pendek2)
cili kering berkisar - 1 sudu
sos cili- 3 sudu
sos tiram - 2 sudu
daun limau purut - 5 helai
Cara-cara:
Bersihkan udang, buang kulit, cuci dan toskan.
tumbuk bwng putih dan halia
tums bhn tumbuk dan masukan cili kering.
Kacau sebentar hingga cili tuh kering sikit.
Masukan sos cili, sos tiram dan air sikit.
Masukkan kacang buncis, biar layu sikit.
Masukan daun limau purut, kacau sebati.
Masukkan udang pula..2-3 minit kacau dan angkat.
Wednesday, September 17, 2008
Udang paprik - lauk sahur
Posted by CATZ at 3:50 PM
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
9 comments:
sedapnya udang... sedapnya udang.... lapar....laparrrrrrr..... arg..... lamanya nak buka....... kejam.... kejam...kau sungguh kejam catz.....
catz lauk sahur kau mcm lauk berbuka.... enjoy gila makan....
very nyammie
Pergh melayan oerut ku... meleleh air liur ku...
hi bozo...
haa...ko lapar bozo..tak sahur keww??
hi yan,
saya masak utk habiskan stok brg2 dlm peti ais..so sahur mkn cam nak rak..hiks..
hi atty..
nyammi2 too
mohdamin..
kuatkan iman..anda sedang berpuasa ya..
hiks.
mak datuk untuk sahur jer ????? I kalau untuk sahur kalau terbangn makan buah dan protein sheke jer..
Post a Comment